Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit klein hoekje. Een bal door de ruit van de buren, je laat iets vallen of gooit iets om wanneer je ergens op visite bent, het kan iedereen gebeuren. Daarom is het ook altijd verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. De verzekering dekt namelijk niet alleen schade die door jezelf wordt veroorzaakt, maar ook die van jouw gezin, bij jou inwonende familieleden en zelf de schade die jouw huisdieren bij anderen maken is verzekerd.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het is altijd goed om jezelf af te vragen of het zinvol is om een verzekering te nemen. Dit geldt natuurlijk ook voor de aansprakelijkheidsverzekering. Je kunt immers wel alles verzekeren, maar dat is zeker niet altijd noodzakelijk. In onze ogen is de keuze vrij eenvoudig. Je dient namelijk een afweging te maken tussen de risico’s aan de ene kant en de kosten voor een verzekering aan de andere kant.

Kans op schade beperken

Het is natuurlijk heel lastig om in te schatten hoe groot de kans is dat je een keer een schade maakt die onder de aansprakelijkheidsverzekering valt. Hoe voorzichtig je ook bent er is altijd een kans dat je iemand schade toebrengt. Hoewel de meeste aansprakelijkheid-schades binnen de marge van een paar honderd tot een paar duizend euro zullen vallen is er ook een kans op grotere schades. Bijvoorbeeld wanneer er door jouw toedoen een gebouw afbrand.

Kosten van een aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer we nu kijken naar de premie van een WA verzekering, dan varieert deze zo rond de €2,- en de €7,- per maand. Voor dit lage bedrag per maand heb je een minimale dekking van €1.000.000,- of meer! Ook al zou je eens in de 10 jaar een keer schade hebben, dan is ben je met een aansprakelijkheidsverzekering toch nog voordeliger uit! Een andere belangrijke factor is ook nog de grootte van jouw huishouden. Hoe meer mensen er tot jouw huishouden behoren, hoe groter de kans op schade is! Naar ons idee is het dus voor iedereen verstandig om een WA verzekering te hebben. Voor zo’n laag bedrag wil je toch geen risico’s lopen?

Plaats een reactie