Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

De komst van een kleine, schattige pup, kitten of konijntje bereid je goed voor. En ook een volwassen hond, kat of konijn mag zich verheugen op een warm welkom. Een zachte mand om in te slapen, een mooie etensbak of een ruime ren om vrij te lopen. En een jaarlijks bezoek aan de dierenarts voor inentingen, een sterilisatie of castratie, medicatie tegen virussen en ziekten, een echo en fysiotherapie bij breuken…

Verzekering voor honden, katten en konijnen

Hoewel vele dieren met liefde en zorg in huis worden gehaald, kun je als huisdierenbezitter voor onaangename verrassingen komen te staan wanneer je beste kameraad plotsklaps ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt. Op dat soort momenten is het erg prettig om beslissingen te nemen die zijn gebaseerd op de liefde voor je huisdier, zonder dat financiële redenen doorslaggevend moeten zijn. Met een hondenverzekering, een kattenverzekering en een konijnenverzekering ben je verzekerd van de beste zorg. Je kunt kiezen uit een huisdierenverzekering van onder andere OHRA (vroeger De Nationale), Proteq Dier en Zorg en Petplan.

Verzeker je huisdier vandaag nog

Van alle honden-, katten- en konijnenbezitters heeft slechts 4% een huisdierenverzekering afgesloten. Een gemiste kans, want zelf maandelijks een bedrag opzij zetten is veelal niet toereikend. Zo kan de behandeling van een hartkwaal bij een kat meer dan drieduizend euro kosten. En chemotherapie voor een hond loopt al snel op tot ruim vierduizend euro. Op deze website tref je de grootste aanbieders van een huisdierenverzekering aan. Inclusief een compacte uitleg van de verzekering die Ohra, Proteq Dier en Zorg en Petplan aanbieden. Zodat je vandaag nog de beste zorg voor je hond, kat of konijn veilig kan stellen en nooit hoeft te bezuinigen op medische zorg.


Ervaringen huisdierbezitters

“Als je al jarenlang samen bent, wordt je kat echt een vriend van je. En als die vriend dan kanker blijkt te hebben, wil je de best haalbare verzorging! Toen de dierenarts sprak over bedragen voor chemotherapie die konden oplopen tot 4.500 euro, moest ik even slikken. Om daarna opgelucht adem te halen, wetende dat mijn lievelingshuisdier al enige jaren goed verzekerd is middels een huisdierenverzekering voor katten. Daardoor kon ik direct beslissen om tot behandeling over te gaan.”

“Onzin, zo’n huisdierenverzekering dacht ik altijd. Ik leg zelf wel maandelijks een bedrag opzij. Totdat Boomer, hier voor de deur notabene, werd aangereden en de dader gewoon doorreed. De arme hond was er ernstig aan toe, met kneuzingen, een ontzette kaak en een gebroken poot. De bodem van mijn eigen spaarpotje was eerder bereikt dan het herstel van onze hond! Behulpzame familieleden hebben geld voorgeschoten, zodat Boomer de best mogelijke medische zorg kon krijgen. Hij is aardig hersteld en inmiddels heb ik voor zowel voor hem als voor onze nieuwe pup toch maar een huisdierenverzekering geregeld.”

“Een ziektekostenverzekering voor konijnen, ik hoor u al lachen. Precies de reacties die ik krijg als ik dit laat vallen op bijvoorbeeld een verjaardag. Totdat ik uitleg dat een konijn wel acht tot tien jaar oud kan worden, dat je enorm gehecht kan raken aan dit diertje (de kinderen zeker) en dat er tal van vervelende ziektes kunnen optreden. Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ons eerste konijn gestorven is aan myxomatose, een ernstige virusinfectie die voorkomen kan worden door inenting. Mijn meisjes waren ontroostbaar. Bij aanschaf van Flappie de tweede heb ik direct een konijnenverzekering afgesloten!”

“Bij een ziektekostenverzekering voor je huisdier denk je vooral aan allerlei enge ziektes en ongelukken die ze kunnen overkomen. Voor ons ook de reden om een hondenverzekering af te sluiten voor Webster, onze labrador. Tot vandaag de dag is Webster kerngezond, maar zijn we toch dankbaar dat we die verzekering hebben. Toen onze hond namelijk wegliep vanaf zijn logeeradres, hebben we hem op eigen kracht niet gevonden. De verzekering kwam tegemoet in de plaatsingskosten voor een advertentie waarin we de vermissing groot lieten uitmeten. De verplicht aangebrachte chip heeft ons vervolgens geholpen Webster weer thuis te krijgen.”

Plaats een reactie