Hoe werkt no cure no pay incasso?

In het geval van het kopen van een bepaalde dienst zal er betaald moeten worden. Als jij de schuldeiser bent is het fijn als jij op tijd en op de juiste manier wordt betaald maar het kan voorkomen dat dit niet het geval is, om welke reden dan ook. Dan is het inschakelen incassobureau wel zo fijn. Maar hoe werkt het als een incassobureau gebruik maakt van een no cure no pay incasso?

Schuldeiser draagt geen kosten

Bij het versturen van een factuur is het de bedoeling dat de debiteur zo snel mogelijk, en binnen het betalingstermijn, dit factuur betaald. Maar hoe meer tijd er over dit proces heen gaat, hoe meer geld dit voor een debiteur kan gaan kosten. Als het inschakelen incassobureau noodzakelijk wordt om jouw geld te kunnen ontvangen, is dit nog een extra kostenpost voor de schuldeiser. Maar is het geval van een no cure no pay incasso zorgt het incassobureau ervoor dat jij die kosten niet gaat betalen, daar is een incassobureau immers voor. deze kosten worden dus extra bijgeschreven aan de debiteur die zich niet aan de voorwaarden van de betaling heeft gehouden. 

Incassobureau neemt het op zich

Bij een no cure no pay incasso zorgt het incassobureau dat deze kosten of wel bij de debiteur in rekening worden gebracht of, mocht de debiteur niets of niet alles kunnen betalen, deze kosten ten minste niet terugkomen naar jou als schuldeiser. inschakelen incassobureau is dus erg fijn als zij zo een regeling hebben zodat jij niet opdraait voor de kosten die gemaakt worden bij het incassobureau. 

Het incassobureau zorgt dat de debiteur op de hoogte wordt gesteld van de openstaande rekening en deze zal betalen, inclusief dus de gemaakte incassokosten. Deze hoef jij niet vooraf te betalen en kun jij rekenen op een goede service van het incassobureau en het openstaande bedrag.

Plaats een reactie