Een vaststellingsovereenkomst voorbeeld zoeken

Als je het niet meer naar je zin hebt op je werk zit er vaak niks anders op dan ontslag te nemen. Vaak zit je onder contract en kan dit heel moeilijk zijn en soms is je werkgever hier niet mee eens. Echter is het beter voor de werkgever dat je weg gaat omdat je misschien je werkzaamheden niet meer goed kan uitvoeren. Het beste wat je kan doen dan is een vaststellingsovereenkomst tekenen, zodat jij je contract kan ontbinden. Echter kan een werkgever fouten dingen in deze overeenkomst zetten. Dit kan grote gevolgen voor jou hebben als je dit ook ondertekent. Daarom moet je hier eerst goed naar kijken en kan je ook op het internet kijken naar een vaststellingsovereenkomst voorbeeld. Hier heb je namelijk veel voorbeelden en weet je ook precies wat er in moet staan. Ook als werkgever kan je een vaststellingsovereenkomst voorbeeld zoeken en deze gebruiken om de overeenkomst te maken. Zo weet je zeker dat jij ook alles volgens de regels doet en kan je goed uit elkaar gaan. Je moet bijvoorbeeld goed kijken naar de inhoud, maar ook naar de opstelling van de overeenkomst. Als werkgever ben je hiervoor verantwoordelijk en moet je deze taak ook volgens de regels uitvoeren. Anders krijg je de kans dat je misschien wel aangeklaagd wordt en dit wil je natuurlijk niet hebben.

Laten beoordelen

Als je niet zeker weet of je vaststellingsovereenkomst klopt moet je hem ook niet tekenen. Dit kan zorgen voor nare problemen die je natuurlijk niet wilt hebben. Je kan er ook voor kiezen om deze te laten beoordelen zodat je zeker weet dat alles klopt. Zo heb je op het internet genoeg bedrijven die hier ervaring in hebben en die kunnen ook goed kijken naar je overeenkomst. Zo weten ze alles over de inhoud en kunnen ze je ook juridisch advies geven of er iets anders moet of als er iets niet klopt. Ook als werkgever kun je zo’n persoon inschakelen en kan die kijken of je alles volgens de regels doet. Zo weet je zeker dat je geen problemen achteraf kan krijgen met iemand.

Inhoud vaststellingsovereenkomst

De inhoud van een vaststellingsovereenkomst kan verschillen per bedrijf en werknemer. Zo staan er veel dingen in over het opzeg termijn, maar ook over de eigendommen van het bedrijf. Zo moet je waarschijnlijk als werknemer bepaalde eigendommen terug brengen naar het bedrijf die niet van jou zijn. Ook staan er belangrijke dingen in over een transitievergoeding en hoor je deze ook te krijgen als je het ontslag krijgt. Dit is in principe een oprotpremie en dit kan veel geld zijn, dat komt doordat het contract voortijdig wordt ontbonden. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je het overeenkomst ook kan ondertekenen en kan zoeken naar nieuw werk.

Plaats een reactie