Ga voor de beste interim opdracht

Wil je een nieuwe interim opdracht binnenslepen? Dan is het goed om te bekijken wat het allemaal voor jou gaat betekenen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij er bovenuit steekt tussen alle andere sollicitanten. Je moet daarom altijd voorbereid zijn. Dit begint al bij het vinden van een goede vacaturewebsite. Hiervoor kun je kijken bij Headfirst. Maar hoe kun je je nou goed voorbereiden en wat komt er allemaal bij kijken? Onderstaande informatie kan jou helpen om hier meer inzicht in te krijgen, zodat je jouw eigen sollicitatie naar het bedrijf kunt versturen. 

De interim opdracht in de vacature vinden 

Als je naar een nieuwe interim opdracht gaat zoeken, moet je ervoor zorgen dat je goed gaat kijken. Niet iedere vacature die je tegen gaat komen, zal namelijk een interim variant zijn. Het kan namelijk ook zijn dat het freelance opdrachten zijn, welke net iets anders gaan werken. Je zult daarom ook moeten kijken naar de verschillen en of er in de vacature staat dat het om interim gaat. Dit geven bedrijven vaak aan als er een bepaalde kennis overgebracht moet worden aan de werknemers. Jij wordt dus altijd ingehuurd om adviezen te geven en werknemers te helpen. 

De vaardigheden in een vacature 

Daarbij is het ook goed om te bekijken welke vaardigheden er gevraagd worden bij een interim opdracht. Je moet immers de juiste vaardigheden bezitten om de werkzaamheden uit te voeren. Je zult daarom ook kritisch naar jezelf moeten kijken. Het kan zijn dat je niet aan alle vaardigheden voldoet. In dit geval moet je bereid zijn om bij te leren. Dit gebeurt vanzelf doordat je de mogelijkheid hebt om jezelf te ontwikkelen gedurende de tijd dat je binnen het bedrijf werkzaam bent. Je kunt jouw carrière hierdoor dus ook een nieuwe boost gaan geven. 

Een goede indruk achterlaten 

Om een interim opdracht binnen te kunnen halen, moet je een goede motivatiebrief schrijven. Hierin moet naar voren komen waar jouw kwaliteiten liggen en waarom het bedrijf jou in moet huren. Je dient hier dus wel tijd aan te besteden om een goede indruk achter te laten. De kans is hiermee veel groter dat je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek of de opdracht direct toegewezen krijgt. Jouw tijd hieraan besteden zal dus altijd gaan lonen, zelfs als je de opdracht bij jouw eerste sollicitatie niet kunt krijgen. Bereid je hier dus ook goed op voor. 

Altijd goed kunnen profiteren 

Bij het vinden van een goede interim opdracht komt dus wel wat tijd kijken. Echter kun je er daarna alleen maar van profiteren. Je bent verzekerd van een inkomen en hebt voldoende tijd om weer naar nieuwe opdrachten uit te gaan kijken. De overlap naar een nieuwe opdracht zal daarom soepel gaan verlopen en je bent te allen tijde verzekerd van een inkomen. Dankzij de interim opdrachten ga je jezelf voldoende kunnen ontwikkelen om erachter te komen waar jouw beste eigenschappen liggen. Jouw carrière krijgt altijd een nieuwe wending met de opdracht.

Plaats een reactie