Liefdesverdriet na de scheiding oplossen

Liefdesverdriet is een ding waar bijna iedereen, vroeg of laat, wel eens mee te maken heeft. Het is iets waar iedereen op zijn of haar eigen manier mee omgaat. Soms duurt het kort en soms duurt het lang, maar het is altijd pijnlijk. Hoe ga je om met liefdesverdriet na scheiding?

Liefdesverdriet na scheiding accepteren en loslaten

Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar het is wel heel erg belangrijk in het verwerken van liefdesverdriet na scheiding. Want zolang je je nog vasthoudt aan het verleden, zul je nooit vooruit kunnen naar je toekomst. Dan zul je blijven hangen en dan doe je jezelf alleen maar meer aan. Wees niet bang, als het de ware was geweest, waren jullie echt nog wel samen geweest.

Vertrouw op de tijd

Tijd heelt alle wonden. Dat geldt in ieder geval wel voor liefdesverdriet na een scheiding. Ook al voelt het nu alsof er nooit een eind zal komen aan dat gevoel. Alsof je je voor de rest van je leven zo ellendig als nu zult voelen. Toch komt er een dag dat je merkt dat je je wat beter voelt. Die dag zul je misschien wel weer eens écht lachen in plaats van alleen maar je mondhoeken omhoog krullen. Dat is de dag dat je beseft dat het ergste liefdesverdriet na scheiding voorbij is.

Heb vertrouwen in jezelf

Vertrouwen hebben in jezelf is misschien wel het belangrijkste als je je liefdesverdriet na scheiding wilt verwerken. Vertrouwen dat je het aankunt in je eentje. Vertrouwen dat je hier doorheen kunt komen. Vertrouwen op je eigen kracht. De kracht die ervoor zorgt dat je ’s ochtends uit je bed komt om naar je werk te gaan of voor je kinderen te zorgen. Dat is iets wat niemand je kan afnemen.

Kruip niet weg in een hoekje met je liefdesverdriet
Ook al zou je dat het liefst het grootste gedeelte van de tijd willen doen. Tijdens het verwerken van liefdesverdriet na scheiding, is het belangrijk dat je niet in een donker hoekje gaat zitten. Natuurlijk is het wel eens fijn om die fles wijn aan je lippen te zetten maar ga er geen afspraken voor afzeggen.

Tenslotte nog een aantal tips voor liefdesverdriet na een scheiding

  • Wees realistisch
  • Gun jezelf de tijd
  • Wees trots op jezelf, iedere dag maar weer

Plaats een reactie