Met een mediator kun je relatief zorgeloos uit elkaar

Lees hier over wat een mediator Assen en een mediator Zwolle voor je kan betekenen. Een gegeven is dat scheiden zeer doet, want een echtscheiding doet onvoorstelbaar veel met de psyche van een mens. Maar de pijn is met de inzet van een goede mediator te verzachten, en zo kan met enige consensus, beide partijen een eigen leven in gaan richten.

Scheiden is een ingewikkeld psychologisch proces

Als je in de situatie van een echtscheiding zit, en je bekijkt de trouwfoto’s, dan denk je; hoe is het toch gekomen? Hoe kan het toch zo gelopen zijn? Bij scheiden komen er reacties in het brein wat te vergelijken is met rouw. Bijvoorbeeld het niet kunnen accepteren van de situatie is zoiets herkenbaars bij zowel rouw alsmede scheiden. Psychologen voeren nagenoeg identieke gesprekken met mensen in scheiding als met een weduwe of weduwnaar. In beide gevallen is de wederhelft er niet meer. 

De mediator Assen de mediator Zwolle houdt rekening met zulke psychologische reacties, en weet dat het accepteren van de situatie letterlijk een heel proces is. Omdat iedereen zijn of haar psyche anders is, zijn de reacties op de situatie anders, maar tegelijkertijd te vergelijken. Een herkenbare gedachte voor de mediator is als één van de twee partijen denkt; het komt wel weer goed. De mediator Zwolle en mediator Assen weet dan door de ervaring, het is nog een stukje ontkenning van de situatie, en zal daar professioneel op inspelen. 

Het is bewezen dat ontkenning van de situatie het zakelijke gedeelte niet hoeft te belemmeren. Ook als één van de partners in een ontkenning van de situatie zit, kunnen er documenten naar de rechter gaan, en een verdeling van de bezittingen worden opgesteld. De acceptatie komt in een later stadium vanzelf, en dan is er al veel, zo niet alles, geregeld.

De ene echtscheiding is de andere niet, de persoonlijke aanpak

Een mediator als bemiddelaar houdt rekening met de personen en de situatie. Aan de ene kant is dat heel zakelijk, bijvoorbeeld hebben de betrokkenen een eigen bedrijf wat ook een oplossing vraagt. Aan de andere kant emotioneel, zijn er kinderen binnen het huwelijk die de scheiding niet kunnen verkroppen. Zo zijn er veel situaties te schetsen, maar allen dienen hetzelfde doel, dat de personen op een ordentelijke manier uit elkaar gaan en hun leven in gaan richten. De zaken moeten goed geregeld zijn en minimaal open eindjes hebben. 

De mediator Zwolle en de mediator Assen levert daarom geen half werk af. Het kan voorkomen dat de mediator de partijen gescheiden op het kantoor ontvangt om te voorkomen dat de emoties hoog oplopen. Vanuit die situatie kan de mediator Assen en de mediator Zwolle inschatten wat beide partijen echt willen en zo toewerken naar samenwerking. Met een bemiddelaar in zee gaan is natuurlijk altijd beter dan een vechtscheiding. Twee volwassenen hebben ooit voor elkaar gekozen, en die twee volwassenen laten elkaar weer los. Dat geeft heel veel impact, maar voor alles is een oplossing, zelfs voor de meest ingewikkelde echtscheiding.

Plaats een reactie