Online een uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is redelijk eenvoudig en kan snel gedaan worden. Al helemaal wanneer je besluit om dit online te doen. Je doorloopt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, zowel online als wanneer je dit telefonisch of via een tussenpersoon doet, een aantal stappen. Welke stappen dit zijn, staan hieronder beschreven. Voordat je een uitvaartverzekering afsluit, zijn er echter een aantal dingen belangrijk om te weten. Ze kunnen namelijk de keuze of je een uitvaartverzekering afsluit en hoe je dit doet, beïnvloeden. Om welke informatie het gaat, lees je hier ook.

Stappenplan uitvaartverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering doorloop je een aantal stappen. Dit doe je zelfstandig wanneer je de verzekering online afsluit, maar kun je ook doen onder begeleiding van een tussenpersoon of klantenservice. De volgende stappen worden genomen nadat je besloten hebt om een bepaalde uitvaartverzekering af te sluiten:

Stap 1. Vragen beantwoorden

Een verzekeraar wil altijd veel van je weten. Daarvoor stelt de verzekeraar vaak veel verschillende vragen. Beantwoord alle vragen zorgvuldig en eerlijk. Als je verkeerde antwoorden geeft, kan het zijn dat je niet of niet goed verzekerd bent. Een verzekeraar kijkt of de verzekering die jij wilt, past bij de risico’s die je wilt verzekeren. Ook beoordeelt een verzekeraar of ze bereid zijn om jouw risico’s te verzekeren.

Stap 2. Offerte lezen

De verzekeraar verwerkt jouw antwoorden in een offerte. In een offerte staat welke premie je moet betalen voor de verzekering en waartegen je verzekerd bent. In de offerte wordt ook verwezen naar de voorwaarden van de verzekering. Wil je de voorwaarden al hebben voordat je een offerte aanvraagt? Vraag hier dan om bij de verzekeraar. Het is zeer belangrijk om de offerte en de voorwaarden van de verzekering goed door te nemen zodat je precies op de hoogte bent van de overeenkomst die je aangaat met de verzekeringsmaatschappij.

Stap 3. Verzekering afsluiten

Heb je de voorwaarden en de offerte goed gelezen en ga je akkoord met de voorwaarden? Vul dan het aanvraagformulier in. Als je dit formulier ondertekent en terugstuurt, heb je de verzekering definitief afgesloten. De verzekeraar laat weten dat hij het aanvraagformulier heeft ontvangen. Je krijgt daarvoor een polis toegestuurd. In de polis staat alle informatie over jouw verzekering. Meestal krijg je deze polis binnen vier weken nadat je het aanvraagformulier hebt opgestuurd. Het polisblad is het bewijs van je verzekering.

Wat moet je weten?
Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten:

  • Allereerst is het belangrijk om te weten dat het inwinnen van advies bij het afsluiten van een verzekering in de meeste gevallen geld kost. Het maakt niet uit of je dit advies bij een verzekeringsadviseur inwint of bij een hulppersoon van een verzekeringsmaatschappij. Wel is het bedrag dat je voor het advies van een adviseur moet betalen vaak hoger dan dat voor het advies van de verzekeringsmaatschappij zelf (‘Hoe sluit je een uitvaartverzekering af?’).
  • Het is vanzelfsprekend dat het belangrijk is om heel nauwkeurig de door de verzekeringsmaatschappij opgemaakte offerte door te lezen. Goed om te weten is dat je hierbij de Financiële Bijsluiter kan gebruiken. De Financiële Bijsluiter bevat informatie over de risico’s, het rendement en de kosten van de verzekering. Voor een complex financieel product is de aanbieder verplicht om een Financiële Bijsluiter te bieden.
  • Heb je net een uitvaartverzekering afgesloten en wil je ervan af? Dan kun je meestal binnen veertien dagen nadat de polis is afgegeven de verzekering nog annuleren. De verzekering moet je wel altijd schriftelijk opzeggen. Wil je je uitvaartverzekering pas na een langere periode opzeggen, dan is dat vaak wel mogelijk. Je moet er dan rekening mee dat er een opzegtermijn van één of twee maanden geldt.

Plaats een reactie